1. >Recept
  2. >Bloemkoolrijst met kip teriyaki

Bloemkoolrijst met kip teriyaki

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400g)

150 g kipfilet (in blokjes)

50 g ongezouten pinda's

1 paksoi (in repen)

75 ml teriyaki woksaus

2 el olie
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400g)

150 g kipfilet (in blokjes)

50 g ongezouten pinda's

1 paksoi (in repen)

75 ml teriyaki woksaus

2 el olie
  1. Stap 1
    Verhit in een wok 1 el olie. Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak dit in 4 min. knapperig gaar.
  2. Stap 2
    Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Voeg de rijst toe en bak 6 min. al omscheppend. Voeg het groene paksoiblad en de woksaus toe aan de kip en verwarm dit 1 min. mee.
  3. Stap 3
    Schep de rijst op 2 borden. Verdeel hierover de kip teriyaki met de paksoi en bestrooi het vervolgens met de pinda's.
Tip
Vervang de kipfilet ook eens door biefstuk of zalmfilet.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend