Aspergesalade bowl
1 person
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
100 g groene asperges
75 g zalmfilet
25 g eikenbladsla melange
½ sjalotje (in reepjes)
½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)
2 el olijfolie
1 el groene pesto
peper
- grillpan
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
100 g groene asperges
75 g zalmfilet
25 g eikenbladsla melange
½ sjalotje (in reepjes)
½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)
2 el olijfolie
1 el groene pesto
peper
- grillpan
Ingrediënten voor 1 personen
1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
100 g groene asperges
75 g zalmfilet
25 g eikenbladsla melange
½ sjalotje (in reepjes)
½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)
2 el olijfolie
1 el groene pesto
peper
- grillpan
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
100 g groene asperges
75 g zalmfilet
25 g eikenbladsla melange
½ sjalotje (in reepjes)
½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)
2 el olijfolie
1 el groene pesto
peper
- grillpan
- Stap 1Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm. Bestrijk de asperges en de zalmfilet met de olijfolie.
- Stap 2Verhit de grillpan. Gril de asperges in 5 min. beetgaar. Leg ze op een bord en laat het afkoelen tot lauwwarm.
- Stap 3Gril ook de zalmfilet in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig of naar wens net gaar.
- Stap 4Leg de sla in een bowl. Verdeel de asperges, de zalmfilet, de maïs, de kikkererwten, de sjalot en de mozzarella over de sla.
- Stap 5Schep de pesto in het midden van de bowls en bestrooi het met peper naar smaak.
Tip
Vervang de gegrilde zalmfilet ook eens door gegrilde kipfilet of plakjes parmaham.