Aspergesalade bowl

1 person
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)

1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)

100 g groene asperges

75 g zalmfilet

25 g eikenbladsla melange

½ sjalotje (in reepjes)

½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)

2 el olijfolie

1 el groene pesto

peper

- grillpan
Ingrediënten voor 1 personen
1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)

1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)

100 g groene asperges

75 g zalmfilet

25 g eikenbladsla melange

½ sjalotje (in reepjes)

½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)

2 el olijfolie

1 el groene pesto

peper

- grillpan
  1. Stap 1
    Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm. Bestrijk de asperges en de zalmfilet met de olijfolie.
  2. Stap 2
    Verhit de grillpan. Gril de asperges in 5 min. beetgaar. Leg ze op een bord en laat het afkoelen tot lauwwarm.
  3. Stap 3
    Gril ook de zalmfilet in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig of naar wens net gaar.
  4. Stap 4
    Leg de sla in een bowl. Verdeel de asperges, de zalmfilet, de maïs, de kikkererwten, de sjalot en de mozzarella over de sla.
  5. Stap 5
    Schep de pesto in het midden van de bowls en bestrooi het met peper naar smaak.
Tip
Vervang de gegrilde zalmfilet ook eens door gegrilde kipfilet of plakjes parmaham.