Balletjes in tomatensaus met kikkererwten
4 personen
45 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
500 g gemengd gehakt
2 uien
1 groene paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 blik gepelde tomaten in blokjes (800 g)
1 blik tomaten passata (500 ml)
1 el gehakte oregano
2 takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
2 el gehakte peterselie
olijfolie
peper
zout
500 g gemengd gehakt
2 uien
1 groene paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 blik gepelde tomaten in blokjes (800 g)
1 blik tomaten passata (500 ml)
1 el gehakte oregano
2 takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
2 el gehakte peterselie
olijfolie
peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
500 g gemengd gehakt
2 uien
1 groene paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 blik gepelde tomaten in blokjes (800 g)
1 blik tomaten passata (500 ml)
1 el gehakte oregano
2 takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
2 el gehakte peterselie
olijfolie
peper
zout
500 g gemengd gehakt
2 uien
1 groene paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 blik gepelde tomaten in blokjes (800 g)
1 blik tomaten passata (500 ml)
1 el gehakte oregano
2 takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
2 el gehakte peterselie
olijfolie
peper
zout
- Stap 1Snij de ui, de paprika’s en de courgette in gelijke stukken. Stoof de helft van de ui aan op een zacht vuurtje en voeg er de paprika en de courgette aan toe. Laat de groenten ongeveer 5 minuten stoven en kruid het met peper en zout.
- Stap 2Voeg de gepelde tomaten en passata er aan toe en laat opnieuw een 10-tal minuten sudderen. Kruid intussen met tijm, rozemarijn en oregano.
- Stap 3Meng vervolgens het gehakt met de peterselie, ui, peper en zout. Maak mooie balletjes en bak ze goudbruin in een pan met olijfolie.
- Stap 4Voeg de balletjes en de kikkererwten toe aan de saus en laat 15 verder sudderen.
- Stap 5Geniet van deze klassieker mét een twist door de balletjes te serveren met aardappelpuree, brood, friet of eet ze gewoon lekker tussendoor!