Bruschetta met kidneybonen en scampi
4 personen
15 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)
16 scampi’s
15 kerstomaatjes (in 4 gesneden)
Sap van ½ limoen
1 stokbrood (in plakjes gesneden)
2 avocado’s
1 teentje knoflook (geperst)
1 handvol bosui (fijngehakt)
olijfolie
zwarte peper
zout
16 scampi’s
15 kerstomaatjes (in 4 gesneden)
Sap van ½ limoen
1 stokbrood (in plakjes gesneden)
2 avocado’s
1 teentje knoflook (geperst)
1 handvol bosui (fijngehakt)
olijfolie
zwarte peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)
16 scampi’s
15 kerstomaatjes (in 4 gesneden)
Sap van ½ limoen
1 stokbrood (in plakjes gesneden)
2 avocado’s
1 teentje knoflook (geperst)
1 handvol bosui (fijngehakt)
olijfolie
zwarte peper
zout
16 scampi’s
15 kerstomaatjes (in 4 gesneden)
Sap van ½ limoen
1 stokbrood (in plakjes gesneden)
2 avocado’s
1 teentje knoflook (geperst)
1 handvol bosui (fijngehakt)
olijfolie
zwarte peper
zout
- Stap 1Marineer de scampi’s met een lepel olijfolie, knoflook, peper en zout. Zet ze vervolgens even opzij.
- Stap 2Snijd de kerstomaatjes in vieren en de bosui in ringetjes. Leg wat ringetjes opzij en voeg de rode kidneybonen en het limoensap toe aan de kerstomaatjes en bosui. Breng dit op smaak met peper en zout.
- Stap 3Hak de overgebleven bosui fijn en snijd de avocado in plakjes.
- Stap 4Snijd het stokbrood in plakjes van 1.5 cm dik en bestrijk deze rijkelijk met olijfolie. Bak de stukjes stokbrood krokant in een grillpan. Draai na 2 minuten het brood om, zodat elke kant mooi goudbruin wordt. Leg de plakjes even opzij op een bord met keukenpapier.
- Stap 5Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de scampi’s gaar (+/- 3 minuten).
- Stap 6Neem voor de dressing het brood en beleg deze met de avocado, de zelfgemaakte salsa en scampi’s.
- Stap 7Werk het af met de gehakte bosuitjes en smullen maar!