Bruschetta met rode kidneybonen

4 personen
15 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (2 x 80 g)

1 afbakstokbrood

50 g vloeibare boter of olijfolie

1 bakje koelverse hummus (200 g)

1 el zure room

2 avocado's

1 gegrilde rode paprika (uit pot, uitgelekt)

6 cherrytomaatjes

12 sprieten bieslook

peper
Ingrediënten voor 4 personen
1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (2 x 80 g)

1 afbakstokbrood

50 g vloeibare boter of olijfolie

1 bakje koelverse hummus (200 g)

1 el zure room

2 avocado's

1 gegrilde rode paprika (uit pot, uitgelekt)

6 cherrytomaatjes

12 sprieten bieslook

peper
  1. Stap 1
    Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat het uitlekken. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakken.
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan de boter of olijfolie en bak de sneetjes brood in 2 min. per kant goudbruin en krokant. Meng intussen de hummus met de zure room.
  3. Stap 3
    Halveer de avocado’s, verwijder de pit en de schil. Snijd het avocadovruchtvlees in dunne plakjes.
  4. Stap 4
    Snijd de paprika in dunne reepjes, de tomaatjes in kwarten en hak de bieslook grof.
  5. Stap 5
    Besmeer het brood met de hummus, beleg het met de avocado, de paprika, de tomaatjes en de kidneybonen. Bestrooi vervolgens de bruschetta met bieslook en peper naar smaak.