Chili sin carne met bloemkoolrijst
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)
200 g vegetarische gehaktballetjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 gele paprika (blokjes)
50 g Griekse yoghurt
3 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
2 el fijngehakte peterselie
1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)
200 g vegetarische gehaktballetjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 gele paprika (blokjes)
50 g Griekse yoghurt
3 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
2 el fijngehakte peterselie
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)
200 g vegetarische gehaktballetjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 gele paprika (blokjes)
50 g Griekse yoghurt
3 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
2 el fijngehakte peterselie
1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)
200 g vegetarische gehaktballetjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 gele paprika (blokjes)
50 g Griekse yoghurt
3 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
2 el fijngehakte peterselie
- Stap 1Verhit 1,5 el olijfolie in een koekenpan. Bak de vegetarische gehaktballetjes 2 min. Voeg de paprika blokjes toe en bak dit 2 min. mee.
- Stap 2Schep de komijn erdoor. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng dit tegen de kook. Draai het vuur laag, voeg de rode kidneybonen toe en stoof de chili 5 min.
- Stap 3Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak het 6-7 min. al omscheppend. Meng de peterselie door de Griekse yoghurt
- Stap 4Serveer de bloemkoolrijst met de chili con carne en de peterselieyoghurt op 2 borden.
Tip
Toch liever vlees? Neem in plaats van vega balletjes, gewone gehaktballetjes.