1. >Recept
  2. >Hollandse slastamppot met erwtjes en gerookte zalm

Hollandse slastamppot met erwtjes en gerookte zalm

2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Jonge Velderwtjes / Tuinerwtjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

750 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken

½ kropsla

100 g gerookte zalm

100 g roomkaas naturel light

2 el bieslook, fijngehakt

- pureestamper
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Jonge Velderwtjes / Tuinerwtjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

750 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken

½ kropsla

100 g gerookte zalm

100 g roomkaas naturel light

2 el bieslook, fijngehakt

- pureestamper
  1. Stap 1
    Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de erwtjes de laatste 5 min. met de aardappelen mee. Maak intussen de kropsla schoon en snijd de bladeren in repen. Snijd ook de zalm in reepjes.
  2. Stap 2
    Giet de aardappelen met de erwtjes af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen en erwtjes met de roomkaas en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  3. Stap 3
    Schep de sla, de zalm en de bieslook erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en schep op 2 borden.
Tip
Laat voor een vegetarische stamppot de zalm weg en serveer er partjes gekookt ei bij.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend