Kikkererwtenhummus met citroen
4 personen
5 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
4 el extra vierge olijfolie
4 el olijfolie of zonnebloemolie
rasp van de schil van 1 citroen
sap van ½ citroen
2 takjes koriander
boerenbrood
peper
zout
1 teentje knoflook (uitgeperst)
4 el extra vierge olijfolie
4 el olijfolie of zonnebloemolie
rasp van de schil van 1 citroen
sap van ½ citroen
2 takjes koriander
boerenbrood
peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
4 el extra vierge olijfolie
4 el olijfolie of zonnebloemolie
rasp van de schil van 1 citroen
sap van ½ citroen
2 takjes koriander
boerenbrood
peper
zout
1 teentje knoflook (uitgeperst)
4 el extra vierge olijfolie
4 el olijfolie of zonnebloemolie
rasp van de schil van 1 citroen
sap van ½ citroen
2 takjes koriander
boerenbrood
peper
zout
- Stap 1Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Houd vervolgens ongeveer 2 eetlepels afgespoelde kikkererwten apart voor de garnering.
- Stap 2Voeg dan de overige kikkererwten bij de citroenrasp en het sap, het knoflookteentje en de 8 eetlepels olijf- en zonnebloemolie. Je kunt beter niet alleen extra vierge olie gebruiken, want dan krijg je een vrij bittere smaak. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer tot een mooie, gladde puree.
- Stap 3Kijk of je de dikte en grofheid fijn vindt. Je kunt er altijd nog wat (olijf)olie bij doen of de keukenmachine wat langer laten draaien. Maak het vervolgens af met zout en peper naar smaak.
- Stap 4Doe de hummus op een plat bord en garneer met de kikkererwten die je opzij hebt gehouden en met stukgescheurde korianderblaadjes. Je kunt er ook nog een klein beetje extra vierge olijfolie overheen sprenkelen.
- Stap 5Serveer bij de borrel met reepjes boerenbrood of eet bij de lunch als spread.