Luikse salade met kikkererwten

4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 zak Bonduelle Franse sperzieboontjes zeer fijn (vers in het vriesvak, 400 g)

1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)

200 g krielaardappeljes

200 g gerookt spek (in blokjes)

1 handvol gehakte platte peterselie

4 eitjes

30 g hoeveboter

peper

zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak Bonduelle Franse sperzieboontjes zeer fijn (vers in het vriesvak, 400 g)

1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)

200 g krielaardappeljes

200 g gerookt spek (in blokjes)

1 handvol gehakte platte peterselie

4 eitjes

30 g hoeveboter

peper

zout
  1. Stap 1
    Kook de krielaardappelen gaar en snij ze door.
  2. Stap 2
    Kook de sperziebonen gaar in zout water. Koel ze vervolgens onmiddellijk af in ijswater, zo behouden ze hun frisse groene kleur.
  3. Stap 3
    Kook de eitjes 10 min. Koel de eitjes af, pel ze en snij ze in kwartjes.
  4. Stap 4
    Bak de spekblokjes krokant, terwijl je in een andere pan de krieltjes bakt in boter.
  5. Stap 5
    Voeg de spek, boontjes en de kikkererwten toe aan de krieltjes en kruid het af naar smaak.
  6. Stap 6
    Schik alles in een schaal, verdeel de eitjes en werk het af met de peterselie.