Luikse salade met kikkererwten
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 zak Bonduelle Franse sperzieboontjes zeer fijn (vers in het vriesvak, 400 g)
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
200 g krielaardappeljes
200 g gerookt spek (in blokjes)
1 handvol gehakte platte peterselie
4 eitjes
30 g hoeveboter
peper
zout
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
200 g krielaardappeljes
200 g gerookt spek (in blokjes)
1 handvol gehakte platte peterselie
4 eitjes
30 g hoeveboter
peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak Bonduelle Franse sperzieboontjes zeer fijn (vers in het vriesvak, 400 g)
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
200 g krielaardappeljes
200 g gerookt spek (in blokjes)
1 handvol gehakte platte peterselie
4 eitjes
30 g hoeveboter
peper
zout
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
200 g krielaardappeljes
200 g gerookt spek (in blokjes)
1 handvol gehakte platte peterselie
4 eitjes
30 g hoeveboter
peper
zout
- Stap 1Kook de krielaardappelen gaar en snij ze door.
- Stap 2Kook de sperziebonen gaar in zout water. Koel ze vervolgens onmiddellijk af in ijswater, zo behouden ze hun frisse groene kleur.
- Stap 3Kook de eitjes 10 min. Koel de eitjes af, pel ze en snij ze in kwartjes.
- Stap 4Bak de spekblokjes krokant, terwijl je in een andere pan de krieltjes bakt in boter.
- Stap 5Voeg de spek, boontjes en de kikkererwten toe aan de krieltjes en kruid het af naar smaak.
- Stap 6Schik alles in een schaal, verdeel de eitjes en werk het af met de peterselie.