Quiche met rode kidneybonen
Door Bonduelle medewerkster Elise
4 personen
40 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)
30 kerstomaten in verschillende kleuren
1 courgette
1 pakje kant-en-klare bladerdeeg
2 eieren
2 dl room (35%)
1 sjalot
15 blaadjes basilicum
nootmuskaat
peper
zout
30 kerstomaten in verschillende kleuren
1 courgette
1 pakje kant-en-klare bladerdeeg
2 eieren
2 dl room (35%)
1 sjalot
15 blaadjes basilicum
nootmuskaat
peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)
30 kerstomaten in verschillende kleuren
1 courgette
1 pakje kant-en-klare bladerdeeg
2 eieren
2 dl room (35%)
1 sjalot
15 blaadjes basilicum
nootmuskaat
peper
zout
30 kerstomaten in verschillende kleuren
1 courgette
1 pakje kant-en-klare bladerdeeg
2 eieren
2 dl room (35%)
1 sjalot
15 blaadjes basilicum
nootmuskaat
peper
zout
- Stap 1Verwarm de oven voor op 180°C, bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
- Stap 2Hak de sjalot fijn en snijd de courgette eerst in de lengte door vieren en vervolgens in blokjes.
- Stap 3Stoof de sjalot en courgette aan in een beetje olijfolie, voeg de kerstomaatjes en kidneybonen toe en laat dit verder stoven op een zacht vuurtje.
- Stap 4Neem de pan van het vuur, voeg 10 fijngesnipperde blaadjes basilicum toe en verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg.
- Stap 5Klop de eieren los, voeg de room toe en kruid het met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het eiermengsel over de groenten in de bakvorm en bak de quiche 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C.