Stoofpotje van kikkererwten met kip
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
500 g kippenfilet
2 sjalotten
1 courgette
4 tomaten
enkele takjes rozemarijn
kippenkruiden
olijfolie
peper
zout
500 g kippenfilet
2 sjalotten
1 courgette
4 tomaten
enkele takjes rozemarijn
kippenkruiden
olijfolie
peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
500 g kippenfilet
2 sjalotten
1 courgette
4 tomaten
enkele takjes rozemarijn
kippenkruiden
olijfolie
peper
zout
500 g kippenfilet
2 sjalotten
1 courgette
4 tomaten
enkele takjes rozemarijn
kippenkruiden
olijfolie
peper
zout
- Stap 1Snijd de kip in gelijke stukken en bak ze aan alle zijden aan in olijfolie. Kruid het met de kippenkruiden.
- Stap 2Snijd de sjalotten, de courgette en de tomaten in gelijke stukken.
- Stap 3Stoof de sjalot aan in olijfolie en voeg er de courgette, de tomaten en de kip aan toe. Kruid met peper, zout en de takjes rozemarijn. Indien nodig een beetje bevochtigen met kippenbouillon of water. Laat het 15 min. sudderen.
- Stap 4Giet en spoel ondertussen de kikkererwten af en voeg deze er de laatste 5 min. aan toe. Smakelijk!
Tip
Dit stoofpotje is lekker met een stuk grof boerenbrood.