Pompoensoep met cannellini bonen
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blikje Bonduelle cannellini bonen (175 g)
1 pompoen (ca. 850 g)
100 g zachte geitenkaas
2 middelgrote uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
1 tl currypoeder
1 groentebouillontablet voor 700 ml bouillon
4 takjes basilicum
extra vierge olijfolie
peper
zout
1 pompoen (ca. 850 g)
100 g zachte geitenkaas
2 middelgrote uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
1 tl currypoeder
1 groentebouillontablet voor 700 ml bouillon
4 takjes basilicum
extra vierge olijfolie
peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje Bonduelle cannellini bonen (175 g)
1 pompoen (ca. 850 g)
100 g zachte geitenkaas
2 middelgrote uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
1 tl currypoeder
1 groentebouillontablet voor 700 ml bouillon
4 takjes basilicum
extra vierge olijfolie
peper
zout
1 pompoen (ca. 850 g)
100 g zachte geitenkaas
2 middelgrote uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
1 tl currypoeder
1 groentebouillontablet voor 700 ml bouillon
4 takjes basilicum
extra vierge olijfolie
peper
zout
- Stap 1Schil de pompoen met een dunschiller, snijd hem in tweeën en haal de zaadjes eruit. Snijd hem in stukken van ongeveer 3 centimeter. Als je dit een te lastig werkje vindt, kun je de pompoen ook halveren, ontzaden en 1 uur in een oven garen op 180 graden. De schil laat dan makkelijk los.
- Stap 2Zet op middelhoog vuur een soeppan en fruit, 3 el olijfolie, de ui, de knoflook en de currypoeder zachtjes aan en voeg de pompoenblokjes toe. Blijf 5 minuten goed roeren. Maak ondertussen in een aparte pan de groentebouillon.
- Stap 3Blus de pompoen af met de groentebouillon en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel erop en laat zo'n 15 tot 20 minuten sudderen, tot de pompoen zacht is.
- Stap 4Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is. Voeg de Cannellini bonen toe.
- Stap 5Maak het af met peper en zout. Serveer de soep met geitenkaas en basilicumblaadjes en een scheutje extra vierge olijfolie.
Ontdek ook