Mediterrane bonensalade
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikjes Bonduelle bonenmix kikkererwten, witte bonen, rode kidney & lima bonen (310 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
250 g kipreepjes
1 courgette
1 aubergine
1 sjarlotje
20 g platte peterselie
4 el olijfolie
peper
(zout)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
250 g kipreepjes
1 courgette
1 aubergine
1 sjarlotje
20 g platte peterselie
4 el olijfolie
peper
(zout)
Ingrediënten voor 4 personen
2 blikjes Bonduelle bonenmix kikkererwten, witte bonen, rode kidney & lima bonen (310 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
250 g kipreepjes
1 courgette
1 aubergine
1 sjarlotje
20 g platte peterselie
4 el olijfolie
peper
(zout)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
250 g kipreepjes
1 courgette
1 aubergine
1 sjarlotje
20 g platte peterselie
4 el olijfolie
peper
(zout)
- Stap 1Snijd 1 aubergine in plakken van 0,5 cm dik en 1 courgette in plakken van 1 cm dik.
- Stap 2Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de plakken in delen, elke portie 8 min. Keer halverwege.
- Stap 3Snijd 1 bakje platte peterselie (20 g) en 1 sjalot fijn. Klop een dressing van 4 el extra vierge olijfolie, de peterselie en sjalot.
- Stap 4Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer 250 g cherrytomaten en laat de 2 blikjes bonenmix tricolore uitlekken.
- Stap 5Meng de dressing, tomaten en bonenmix met 250 g gerookte kipreepjes in een schaal. Schep vervolgens de gegrilde groenten door de salade en serveer direct.
Ontdek ook