Bean teriyaki
Bean teriyaki
Makkelijk
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 zak Bonduelle Edamame boontjes (diepvries, 300 g)
300 g witte rijst
3 rode uien
250 g kastanjechampignons
3 bosuitjes
2 el (wok)olie
200 g peultjes
200 ml teriyaki woksaus
2 tl sesamzaad
300 g witte rijst
3 rode uien
250 g kastanjechampignons
3 bosuitjes
2 el (wok)olie
200 g peultjes
200 ml teriyaki woksaus
2 tl sesamzaad
Ingrediënten voor 1 personen
1 zak Bonduelle Edamame boontjes (diepvries, 300 g)
300 g witte rijst
3 rode uien
250 g kastanjechampignons
3 bosuitjes
2 el (wok)olie
200 g peultjes
200 ml teriyaki woksaus
2 tl sesamzaad
300 g witte rijst
3 rode uien
250 g kastanjechampignons
3 bosuitjes
2 el (wok)olie
200 g peultjes
200 ml teriyaki woksaus
2 tl sesamzaad
- Stap 1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien grof en de champignons in plakjes. Snijd het witte deel van de bosui in stukjes van 2 cm.
- Stap 2Verhit in een wok de olie. Bak de rode ui 2 min. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Schep de peultjes, de stukjes bosui en de edamame boontjes erdoor en roerbak de groente in 4 min. knapperig gaar.
- Stap 3Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Snijd het groene deel van de bosui in ringetjes.
- Stap 4Verdeel de rijst over 4 diepe borden of kommen. Schep er de teriyaki groenten met de edamame boontjes bij. Bestrooi met de ringetjes bosui en het sesamzaad.
Variatietip
Vervang de edamame boontjes door zwarte bonen (blik 400 g) of kikkererwten (blik 310 g).
Verras jezelf
Makkelijk
Gemiddeld
Moeilijk
< 15 min
15 - 45 min
45 m and +
Oosterse salade met edamame, champignons en teriyakidressing
Oosterse salade met edamame, champignons en teriyakidressing
Noedelsalade met edamame en soja-sesamdressing
Noedelsalade met edamame en soja-sesamdressing
Vegan bowl met maïs en edamame
Ontdek ook