Hollandse groentecurry met kip
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinerwtjes en worteltjes zeer fijn (vers in het vriesvak, à 400 g)
150 g basmatirijst
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 g kipfiletblokjes
1 el milde Indiase currypasta (pot)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 takje peterselie, fijngehakt
150 g basmatirijst
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 g kipfiletblokjes
1 el milde Indiase currypasta (pot)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 takje peterselie, fijngehakt
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinerwtjes en worteltjes zeer fijn (vers in het vriesvak, à 400 g)
150 g basmatirijst
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 g kipfiletblokjes
1 el milde Indiase currypasta (pot)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 takje peterselie, fijngehakt
150 g basmatirijst
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 g kipfiletblokjes
1 el milde Indiase currypasta (pot)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 takje peterselie, fijngehakt
- Stap 1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stap 2Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Schep de nog bevroren tuinerwtjes en worteltjes erdoor en bak nog 2 min.
- Stap 3Roer de currypasta door de groenten met de kip en bak 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de curry nog 5 min. zachtjes.
- Stap 4Verdeel de rijst over 2 borden. Schep de groentecurry met de kip erbij en bestrooi met de peterselie.
Tip
Liever zonder vlees? Vervang de kipfiletblokjes door tofu of serveer met 3 gekookte eieren in partjes.
Ontdek ook