Thaise rode curry met broccolirijst
Thaise rode curry met broccolirijst
Makkelijk
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (diepvries, 400 g)
1 blikje Bonduelle linzen (160 g), uitgelekt en afgespoeld
½ courgette
1 rode ui
1 el olie
1 el rode currypasta
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2 el ongezouten cashewnoten
1 blikje Bonduelle linzen (160 g), uitgelekt en afgespoeld
½ courgette
1 rode ui
1 el olie
1 el rode currypasta
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2 el ongezouten cashewnoten
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (diepvries, 400 g)
1 blikje Bonduelle linzen (160 g), uitgelekt en afgespoeld
½ courgette
1 rode ui
1 el olie
1 el rode currypasta
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2 el ongezouten cashewnoten
1 blikje Bonduelle linzen (160 g), uitgelekt en afgespoeld
½ courgette
1 rode ui
1 el olie
1 el rode currypasta
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2 el ongezouten cashewnoten
- Stap 1Snijd de courgette in blokjes en de rode ui in partjes.
- Stap 2Verhit in een wok de olie. Fruit de partjes ui. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee.
- Stap 3Schep de courgette erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Voeg ook de linzen toe. Stoof de curry 8 min.
- Stap 4Bereid intussen de broccolirijst volgens de aanwijzingen.
- Stap 5Verdeel de broccolirijst met de Thaise curry over 2 borden of kommen. Bestrooi met de cashewnoten.
Lekker met pickled mango: verwarm 150 ml rijstazijn met 1 tl suiker, 1 tl korianderzaad en een snuf gedroogde chilivlokken, tot de suiker is opgelost. Laat de marinade 10 min. afkoelen en schenk over 1 in schijfjes gesneden mango. Laat de mango met de marinade helemaal afkoelen en bewaar op een koele plek.
Ontdek ook