Broccolirijst met hoisinkip en spinazie
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400g)
150 g kipfilet (in reepjes)
400 g panklare spinazie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 tl sesamzaad
3 el olie
3 el hoisinsaus
150 g kipfilet (in reepjes)
400 g panklare spinazie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 tl sesamzaad
3 el olie
3 el hoisinsaus
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400g)
150 g kipfilet (in reepjes)
400 g panklare spinazie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 tl sesamzaad
3 el olie
3 el hoisinsaus
150 g kipfilet (in reepjes)
400 g panklare spinazie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 tl sesamzaad
3 el olie
3 el hoisinsaus
- Stap 1Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud dit vervolgens op een bord.
- Stap 2Verhit in de koekenpan 1 el olie en bak de kipfiletreepjes in 4 min. goudbruin.
- Stap 3Verhit in een wok 1 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken.
- Stap 4Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Voeg de rijst toe en bak dit 6 min. al omscheppend. Voeg de hoisinsaus toe aan de kip en verwarm dit 1 min. mee.
- Stap 5Schep de rijst op 2 borden en verdeel er de spinazie en hoisinkip over. Bestrooi het vervolgens met het sesamzaad.
Tip
Vervang de kipfilet ook eens door kleine gehaktballetjes of biefstukreepjes.
Ontdek ook