Kabeljauw met warme linzen
4 personen
30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)
400 g kabeljauwfilet (of een andere witte vis)
50 g jonge spinazie
2 el verse tijm
1 teentje knoflook
2 wortels
1 ui
2 klontjes boter
5 el water
2 dl kant-en-klare tuinkruidendressing
zwarte peper
zout
400 g kabeljauwfilet (of een andere witte vis)
50 g jonge spinazie
2 el verse tijm
1 teentje knoflook
2 wortels
1 ui
2 klontjes boter
5 el water
2 dl kant-en-klare tuinkruidendressing
zwarte peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)
400 g kabeljauwfilet (of een andere witte vis)
50 g jonge spinazie
2 el verse tijm
1 teentje knoflook
2 wortels
1 ui
2 klontjes boter
5 el water
2 dl kant-en-klare tuinkruidendressing
zwarte peper
zout
400 g kabeljauwfilet (of een andere witte vis)
50 g jonge spinazie
2 el verse tijm
1 teentje knoflook
2 wortels
1 ui
2 klontjes boter
5 el water
2 dl kant-en-klare tuinkruidendressing
zwarte peper
zout
- Stap 1Snijd de worteltjes in kleine stukjes en versnipper de ui.
- Stap 2Bak de ui goudbruin in een pan met een klontje boter. Voeg vervolgens de geperste knoflook, tijm, water en worteltjes toe.
- Stap 3Stoof de worteltjes gedurende 6 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Kruid vervolgens af met peper en zout. Voeg, als de worteltjes klaar zijn, de linzen toe. Zet het vuur uit en houd het gerecht warm.
- Stap 4Snijd de vis in 4 stukken, kruid het af met peper en zout en bak de vis in een hete pan met boter. Bak eerst het vel van de vis krokant op een heet vuur. En zet het vuur vervolgens zachter en laat elke kant ongeveer 3 minuten garen.
- Stap 5Serveer de warme linzen met de vis en een slaatje van jonge spinazie met dressing.
Ontdek ook