Parmentierschotel met linzen
4 personen
40 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)
500 g aardappelen
350 g gehakt
250 g ricotta
25 g boter
1 dl volle melk
3 wortels
2 sjalotten
1 el Provençaalse kruiden
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout
500 g aardappelen
350 g gehakt
250 g ricotta
25 g boter
1 dl volle melk
3 wortels
2 sjalotten
1 el Provençaalse kruiden
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)
500 g aardappelen
350 g gehakt
250 g ricotta
25 g boter
1 dl volle melk
3 wortels
2 sjalotten
1 el Provençaalse kruiden
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout
500 g aardappelen
350 g gehakt
250 g ricotta
25 g boter
1 dl volle melk
3 wortels
2 sjalotten
1 el Provençaalse kruiden
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout
- Stap 1Schil de aardappelen en kook ze gaar in zout water. Giet af, voeg boter en melk toe en stamp dit tot puree. Kruid dit af met peper, zout en nootmuskaat.
- Stap 2Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie. Bak het gehakt en kruid het goed af met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep het gehakt in een ovenschaal.
- Stap 3Schil en snijd de wortels (brunoise) en bak ze gaar op een zacht vuurtje. Voeg de linzen toe en kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Schep de ricotta er doorheen en verdeel de mengeling over het gehakt.
- Stap 4Verdeel tenslotte ook de puree over de mengeling in de ovenschaal en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 10 minuten. Smakelijk!
Ontdek ook