Lauwwarme salade met geroosterde zoete aardappel, sperzieboontjes en tonijn
2 personen
35 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Franse Sperzieboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
400 g zoete aardappelen
5 el olijfolie extra vierge
1 tl mosterd
1 el rodewijnazijn
50 g krulsla melange
1 blikje tonijnstukken in olijfolie (145 g), uitgelekt
1 rode ui, in halve ringen
50 g zwarte olijven
- bakplaat met bakpapier
400 g zoete aardappelen
5 el olijfolie extra vierge
1 tl mosterd
1 el rodewijnazijn
50 g krulsla melange
1 blikje tonijnstukken in olijfolie (145 g), uitgelekt
1 rode ui, in halve ringen
50 g zwarte olijven
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Franse Sperzieboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
400 g zoete aardappelen
5 el olijfolie extra vierge
1 tl mosterd
1 el rodewijnazijn
50 g krulsla melange
1 blikje tonijnstukken in olijfolie (145 g), uitgelekt
1 rode ui, in halve ringen
50 g zwarte olijven
- bakplaat met bakpapier
400 g zoete aardappelen
5 el olijfolie extra vierge
1 tl mosterd
1 el rodewijnazijn
50 g krulsla melange
1 blikje tonijnstukken in olijfolie (145 g), uitgelekt
1 rode ui, in halve ringen
50 g zwarte olijven
- bakplaat met bakpapier
- Stap 1Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes van 1 cm. Leg de aardappelpartjes op de bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Rooster de aardappelpartjes in 15 min. gaar.
- Stap 2Kook de sperzieboontjes in ruim kokend water met zout 2 min. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Stap 3Klop een dressing van de mosterd, de wijnazijn en de resterende 3 el olijfolie. Voeg peper naar smaak toe.
- Stap 4Strooi de slamelange op 2 borden. Verdeel er de aardappelpartjes, de sperzieboontjes, de tonijn, de ui en de olijven over. Besprenkel de salades met de vinaigrette.
Tip
Strooi de slamelange op 2 borden. Verdeel er de aardappelpartjes, de sperzieboontjes, de tonijn, de ui en de olijven over. Besprenkel de salades met de vinaigrette.
Ontdek ook