Spruitjesstamppot met kibbeling en krokante uiringen
2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle Spruitjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
150 g kibbeling (uit de koeling)
1 el boter of olie
1 ui, in ringen
75 ml halfvolle melk
- pureestamper
600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
150 g kibbeling (uit de koeling)
1 el boter of olie
1 ui, in ringen
75 ml halfvolle melk
- pureestamper
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle Spruitjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
150 g kibbeling (uit de koeling)
1 el boter of olie
1 ui, in ringen
75 ml halfvolle melk
- pureestamper
600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
150 g kibbeling (uit de koeling)
1 el boter of olie
1 ui, in ringen
75 ml halfvolle melk
- pureestamper
- Stap 1Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de spruitjes toe en kook ze samen verder gaar.
- Stap 2Bereid intussen de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan of de oven.
- Stap 3Verhit in een koekenpan de boter of olie. Bak de uiringen in 6-8 min. goudbruin en krokant. Verwarm de melk.
- Stap 4Giet de aardappelen met de spruitjes af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
- Stap 5Schep de spruitjesstamppot op 2 borden. Verdeel er de krokante uiringen over en leg de kibbeling erbij.
Tip
Lekker met remouladesaus.
Ontdek ook