Bloemkool-linzensalade met tonijn
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
1 blikje Bonduelle linzen (160 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
50 g zwarte olijven
1 blikje tonijn in olijfolie (160 g)
1 kleine rode ui (fijngesnipperd)
1 ei
3 el olijfolie
1 takje peterselie (fijngehakt)
peper
(zout)
1 blikje Bonduelle linzen (160 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
50 g zwarte olijven
1 blikje tonijn in olijfolie (160 g)
1 kleine rode ui (fijngesnipperd)
1 ei
3 el olijfolie
1 takje peterselie (fijngehakt)
peper
(zout)
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
1 blikje Bonduelle linzen (160 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
50 g zwarte olijven
1 blikje tonijn in olijfolie (160 g)
1 kleine rode ui (fijngesnipperd)
1 ei
3 el olijfolie
1 takje peterselie (fijngehakt)
peper
(zout)
1 blikje Bonduelle linzen (160 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
50 g zwarte olijven
1 blikje tonijn in olijfolie (160 g)
1 kleine rode ui (fijngesnipperd)
1 ei
3 el olijfolie
1 takje peterselie (fijngehakt)
peper
(zout)
- Stap 1Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 7 min. al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 min. afkoelen.
- Stap 2Kook het ei in 7 min. hard. Schep vervolgens de linzen met de ui, de tomaatjes, de olijven en de laatste 2 el olijfolie door de rijst.
- Stap 3Schep er voorzichtig de tonijn door en breng het op smaak met peper en een beetje zout naar wens. Pel het ei en snijd het in partjes.
- Stap 4Schep de salade op een schaal en garneer het met de partjes ei en de peterselie.
Tip
Ook lekker met gegrilde tonijnfilet.
Ontdek ook