Bloemkoolrijst met kip teriyaki
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400g)
150 g kipfilet (in blokjes)
50 g ongezouten pinda's
1 paksoi (in repen)
75 ml teriyaki woksaus
2 el olie
150 g kipfilet (in blokjes)
50 g ongezouten pinda's
1 paksoi (in repen)
75 ml teriyaki woksaus
2 el olie
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400g)
150 g kipfilet (in blokjes)
50 g ongezouten pinda's
1 paksoi (in repen)
75 ml teriyaki woksaus
2 el olie
150 g kipfilet (in blokjes)
50 g ongezouten pinda's
1 paksoi (in repen)
75 ml teriyaki woksaus
2 el olie
- Stap 1Verhit in een wok 1 el olie. Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak dit in 4 min. knapperig gaar.
- Stap 2Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Voeg de rijst toe en bak 6 min. al omscheppend. Voeg het groene paksoiblad en de woksaus toe aan de kip en verwarm dit 1 min. mee.
- Stap 3Schep de rijst op 2 borden. Verdeel hierover de kip teriyaki met de paksoi en bestrooi het vervolgens met de pinda's.
Tip
Vervang de kipfilet ook eens door biefstuk of zalmfilet.
Ontdek ook