Penne met zalm, bloemkool en citroenpasta
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Bloemkoolroosjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
150 g penne
½ bakje basilicum (à 20 g)
2 tl pijnboompitten
1 teentje knoflook
4 el olijfolie extra vierge
25 g Parmezaanse kaas
rasp en sap van ½ citroen
1 sjalotje, gesnipperd
150 g zalmfilet
- staafmixer met maatbeker, rasp
150 g penne
½ bakje basilicum (à 20 g)
2 tl pijnboompitten
1 teentje knoflook
4 el olijfolie extra vierge
25 g Parmezaanse kaas
rasp en sap van ½ citroen
1 sjalotje, gesnipperd
150 g zalmfilet
- staafmixer met maatbeker, rasp
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Bloemkoolroosjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
150 g penne
½ bakje basilicum (à 20 g)
2 tl pijnboompitten
1 teentje knoflook
4 el olijfolie extra vierge
25 g Parmezaanse kaas
rasp en sap van ½ citroen
1 sjalotje, gesnipperd
150 g zalmfilet
- staafmixer met maatbeker, rasp
150 g penne
½ bakje basilicum (à 20 g)
2 tl pijnboompitten
1 teentje knoflook
4 el olijfolie extra vierge
25 g Parmezaanse kaas
rasp en sap van ½ citroen
1 sjalotje, gesnipperd
150 g zalmfilet
- staafmixer met maatbeker, rasp
- Stap 1Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de bloemkoolroosjes de laatste 2 min. met de pasta mee.
- Stap 2Pureer in de maatbeker met de staafmixer de basilicum met de pijnboompitten, de knoflook en 3 el olijfolie fijn. Rasp de kaas. Roer de helft van de kaas met de citroenrasp door de pesto. Breng op smaak met 1-2 tl citroensap en peper naar smaak.
- Stap 3Snijd de zalmfilet in blokjes van 1½ cm. Verhit in een ruime koekenpan de laatste el olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de zalmblokjes toe en bak ze in 3-4 min. bruin en vanbinnen rosé of net gaar.
- Stap 4Giet de penne met de bloemkool af. Schep de penne en de bloemkool door de zalmblokjes. Schep er ook de pesto door en breng op smaak met zout en peper. Schep de penne op 2 borden en serveer.
Tip
Vervang de zalmfilet door gekookte hamreepjes.
Ontdek ook