Libanese salade met bloemkoolrijst
Libanese salade met bloemkoolrijst
Makkelijk
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (diepvries, 400 g)
3 tomaten
½ komkommer
1 bosje platte peterselie
2 takjes munt
4 el olijfolie extra vierge
200 g falafel
½ tl gemalen komijn
2-3 el citroensap
100 g hummus (koelvers of zie tip)
3 tomaten
½ komkommer
1 bosje platte peterselie
2 takjes munt
4 el olijfolie extra vierge
200 g falafel
½ tl gemalen komijn
2-3 el citroensap
100 g hummus (koelvers of zie tip)
Ingrediënten voor 1 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (diepvries, 400 g)
3 tomaten
½ komkommer
1 bosje platte peterselie
2 takjes munt
4 el olijfolie extra vierge
200 g falafel
½ tl gemalen komijn
2-3 el citroensap
100 g hummus (koelvers of zie tip)
3 tomaten
½ komkommer
1 bosje platte peterselie
2 takjes munt
4 el olijfolie extra vierge
200 g falafel
½ tl gemalen komijn
2-3 el citroensap
100 g hummus (koelvers of zie tip)
- Stap 1Bereid de broccolirijst volgens de aanwijzingen en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Stap 2Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd het komkommervlees in kleine blokjes. Hak de peterselie en de blaadjes van de takjes munt fijn.
- Stap 3Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de falafel in 5 min. bruin en warm.
- Stap 4Meng de broccolirijst met de tomaat, de komkommer, de peterselie, de munt, de laatste 2 el olijfolie en de komijn. Breng de salade op smaak met het citroensap, zout en peper.
- Stap 5Verdeel de salade met de falafel over 2 borden. Serveer met de hummus.
Maak de hummus zelf. Ga voor het recept naar bonduelle.nl.
Ontdek ook