Bloemkoolnasi met ei
Bloemkoolnasi met ei
Makkelijk
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
2 zakken Bonduelle Bloemkoolrijst (diepvries)
6 eieren
2 volle el pindakaas
75 ml ketjap manis
1 tl sambal
2 el olie
1 ui
500 g nasigroenten
2 tl gemalen komijn of nasikruiden
3 el gebakken uitjes
6 eieren
2 volle el pindakaas
75 ml ketjap manis
1 tl sambal
2 el olie
1 ui
500 g nasigroenten
2 tl gemalen komijn of nasikruiden
3 el gebakken uitjes
Ingrediënten voor 1 personen
2 zakken Bonduelle Bloemkoolrijst (diepvries)
6 eieren
2 volle el pindakaas
75 ml ketjap manis
1 tl sambal
2 el olie
1 ui
500 g nasigroenten
2 tl gemalen komijn of nasikruiden
3 el gebakken uitjes
6 eieren
2 volle el pindakaas
75 ml ketjap manis
1 tl sambal
2 el olie
1 ui
500 g nasigroenten
2 tl gemalen komijn of nasikruiden
3 el gebakken uitjes
- Stap 1Kook de eieren in 7 min. hard. Verwarm voor de pindasaus in een steelpan de pindakaas met 50 ml ketjap en de sambal 1 min. zachtjes. Voeg 100-125 ml water toe en verwarm 2-3 min. al roerende tot een gladde pindasaus; voeg indien nodig wat extra water toe.
- Stap 2Snipper de ui. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de nasigroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de komijn of nasikruiden erdoor. Pel de eieren en halveer ze of snijd in partjes.
- Stap 3Voeg de bloemkoolrijst toe. Bak de rijst met de groenten nog 6 min. op matig vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met de laatste 25 ml ketjap en peper.
- Stap 4Verdeel de nasi over 4 borden. Leg er de eieren bij. Schep de pindasaus over de nasi en bestrooi met de uitjes.
Tip
Lekker met kroepoek.
Ontdek ook