Wok met edamame bonen
4 personen
30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 zak Bonduelle Edamame bonen (vers in het vriesvak, 300 g)
400 g kippenfilet
250 g taugé (sojascheuten)
100 g shiitake champignons
1 gele paprika
1 groene paprika
3 el ketjap
3 el sojasaus
1 el honing
1/2 chilipeper
2 lente uitjes
3 el arachideolie
peper
400 g kippenfilet
250 g taugé (sojascheuten)
100 g shiitake champignons
1 gele paprika
1 groene paprika
3 el ketjap
3 el sojasaus
1 el honing
1/2 chilipeper
2 lente uitjes
3 el arachideolie
peper
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak Bonduelle Edamame bonen (vers in het vriesvak, 300 g)
400 g kippenfilet
250 g taugé (sojascheuten)
100 g shiitake champignons
1 gele paprika
1 groene paprika
3 el ketjap
3 el sojasaus
1 el honing
1/2 chilipeper
2 lente uitjes
3 el arachideolie
peper
400 g kippenfilet
250 g taugé (sojascheuten)
100 g shiitake champignons
1 gele paprika
1 groene paprika
3 el ketjap
3 el sojasaus
1 el honing
1/2 chilipeper
2 lente uitjes
3 el arachideolie
peper
- Stap 1Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in fijne reepjes.
- Stap 2Snij vervolgens de shiitake champignons in plakjes, de lenteui in ringen en hak de chilipeper in stukjes.
- Stap 3Bereid dan de marinade voor om de kip te lakken, dit doe je simpelweg door de ketjap- en sojasaus met honing te mengen. Snij de kipfilet in reepjes en bak deze in een pan aan alle kanten half gaar en kruid goed af met peper. Verdeel er de saus over en laat nog even verder garen.
- Stap 4Verwarm in een wokpan de olie en bak de paprikareepjes, de sojascheuten en de shiitake champignons. Voeg de edamame bonen en de gehakte chilipeper toe en breng dit op smaak met sojasaus. De gelakte kippenreepjes mogen aan het einde toegevoegd worden.
- Stap 5Vervolgens nog even afwerken met de lente ui.
Tip
Serveer er eventueel rijst of noedels bij.
Ontdek ook