Zwarte bonensalade met feta
4 personen
15 min
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikken Bonduelle zwarte bonen (400 g)
2 courgettes
150 g feta
150 g peen julienne
75 g rucola
1 citroen (schoongeboend)
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
20 g platte peterselie
peper
(zout)
2 courgettes
150 g feta
150 g peen julienne
75 g rucola
1 citroen (schoongeboend)
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
20 g platte peterselie
peper
(zout)
Ingrediënten voor 4 personen
2 blikken Bonduelle zwarte bonen (400 g)
2 courgettes
150 g feta
150 g peen julienne
75 g rucola
1 citroen (schoongeboend)
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
20 g platte peterselie
peper
(zout)
2 courgettes
150 g feta
150 g peen julienne
75 g rucola
1 citroen (schoongeboend)
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
20 g platte peterselie
peper
(zout)
- Stap 1Snijd de courgettes in plakjes en de tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Stap 2Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af en laat het goed uitlekken.
- Stap 3Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Klop van 2 el citroensap, 3 el olijfolie, peper en eventueel zout een dressing.
- Stap 4Snijd de platte peterselie fijn, de rucola grof en verkruimel de feta.
- Stap 5Meng de bonen met de peen julienne, peterselie, rucola, feta en de dressing op een platte schaal. Schep de courgette om met het citroenrasp en verdeel het over de bonensalade.
Tip
Bak voor een pittige smaak ½ tl chilivlokken mee met de courgette.
Ontdek ook