Courgetterijst bolognese
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)
2-3 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
50 g wortel, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, in boogjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
150 ml rode wijn (of water)
1 tl gedroogde oregano
2-3 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
50 g wortel, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, in boogjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
150 ml rode wijn (of water)
1 tl gedroogde oregano
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)
2-3 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
50 g wortel, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, in boogjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
150 ml rode wijn (of water)
1 tl gedroogde oregano
2-3 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
50 g wortel, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, in boogjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
150 ml rode wijn (of water)
1 tl gedroogde oregano
- Stap 1Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de wortel, de bleekselderij en de knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
- Stap 2Schep de tomatenpuree door de groenten met het gehakt en bak 1 min. Voeg de wijn toe en smoor de gehaktsaus in 10 min. zachtjes gaar. Voeg indien nodig wat extra water toe. Roerbak intussen de courgetterijst in 1 el olijfolie 7 min. of kook 3 min.
- Stap 3Breng de gehaktsaus op smaak met de oregano en peper. Schep de courgetterijst op 4 borden en verdeel er de gehaktsaus over.
Tip
Lekker met een frisse bladsalade met cherrytomaatjes.
Ontdek ook