Risotto van Courgetterijst
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 bakje champignons (250 g), in plakjes
75 ml groentebouillon (van tablet)
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
25 g rucola
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 bakje champignons (250 g), in plakjes
75 ml groentebouillon (van tablet)
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
25 g rucola
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 bakje champignons (250 g), in plakjes
75 ml groentebouillon (van tablet)
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
25 g rucola
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 bakje champignons (250 g), in plakjes
75 ml groentebouillon (van tablet)
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
25 g rucola
- Stap 1Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de champignons toe en bak ze 3 min. mee.
- Stap 2Schep de courgetterijst erdoor en bak de korrels in 1 min. los. Schenk de bouillon erbij en smoor de courgetterijst in de bouillon in 2-3 min. zachtjes beetgaar.
- Stap 3Neem de pan van het vuur en schep de helft van de kaas met de rucola door de courgetterijst. Breng op smaak met peper en desgewenst nog een beetje zout.
- Stap 4Schep de risotto op 2 (diepe) borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Tip
Vervang voor een romige en pittige risotto de Parmezaanse kaas door gorgonzola.
Ontdek ook