Crispy maïssalade
Crispy maïssalade
Makkelijk
15 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blik Bonduelle Crispy Maïs (150 g)
1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g)
1 tl sesamzaad
1 sjalot
2 avocado’s
3 el mayonaise
1 limoen
1 tl sesamolie
½ kleine knoflook
3 el granaatappelpitjes
1 bosje platte peterselie of koriander (15 g)
1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g)
1 tl sesamzaad
1 sjalot
2 avocado’s
3 el mayonaise
1 limoen
1 tl sesamolie
½ kleine knoflook
3 el granaatappelpitjes
1 bosje platte peterselie of koriander (15 g)
Ingrediënten voor 1 personen
1 blik Bonduelle Crispy Maïs (150 g)
1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g)
1 tl sesamzaad
1 sjalot
2 avocado’s
3 el mayonaise
1 limoen
1 tl sesamolie
½ kleine knoflook
3 el granaatappelpitjes
1 bosje platte peterselie of koriander (15 g)
1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g)
1 tl sesamzaad
1 sjalot
2 avocado’s
3 el mayonaise
1 limoen
1 tl sesamolie
½ kleine knoflook
3 el granaatappelpitjes
1 bosje platte peterselie of koriander (15 g)
- Stap 1Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
- Stap 2Snijd de sjalot in reepjes. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado’s in partjes.
- Stap 3Meng de mayonaise met het sap van de limoen en de sesamolie. Pers er de knoflook boven en breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Stap 4Leg de avocado’s op een schaal. Verdeel er de kikkererwten, de maïs, de sjalot en de granaatappelpitjes over. Besprenkel de salade met de limoen-sesam dressing en bestrooi met de peterselie (of koriander) en het sesamzaad.
Tip: Vervang in de dressing de sesamolie door 1 tl vloeibare honing of gembersiroop voor een zoete smaak.
Ontdek ook