Ovengroenten met zalmfilet
2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle ovengroenten zoete aardappel, pastinaak & pareluitjes (vers in het vriesvak, 400 g)
250 g zalmfilet
2 pofaardappelen (koelvers)
50 g kruidenboter
3 el olijfolie
1 takje peterselie
peper
zout
- ovenschaal
250 g zalmfilet
2 pofaardappelen (koelvers)
50 g kruidenboter
3 el olijfolie
1 takje peterselie
peper
zout
- ovenschaal
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle ovengroenten zoete aardappel, pastinaak & pareluitjes (vers in het vriesvak, 400 g)
250 g zalmfilet
2 pofaardappelen (koelvers)
50 g kruidenboter
3 el olijfolie
1 takje peterselie
peper
zout
- ovenschaal
250 g zalmfilet
2 pofaardappelen (koelvers)
50 g kruidenboter
3 el olijfolie
1 takje peterselie
peper
zout
- ovenschaal
- Stap 1Verwarm de oven voor tot 210 ºC. Meng de ovengroenten in een ovenschaal met 2 el olijfolie en bestrooi het met zout naar smaak. Rooster de groenten 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Stap 2Bereid de pofaardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stap 3Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en bak de vis in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Hak de peterselie fijn.
- Stap 4Verdeel de aardappelen met de zalmfilet over 2 borden. Schep de ovengroenten erbij. Strooi de kruidenboter in kleine vlokjes over de ovengroenten of serveer het er apart bij. Bestrooi het vervolgens met de peterselie.
Tip
Zelf kruidenboter maken? Prak 1 geperst teentje knoflook en 2 fijngehakte takjes peterselie door 50 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur. Breng dit op smaak met zout.
Ontdek ook