Romige tuinbonen met kipfilet en rozemarijnkrieltjes
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
4 el olijfolie
150 g kipfilet
400 g krieltjes (koelvers)
1 takje rozemarijn
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
½ bekertje crème fraîche (à 125 g)
- grillpan
4 el olijfolie
150 g kipfilet
400 g krieltjes (koelvers)
1 takje rozemarijn
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
½ bekertje crème fraîche (à 125 g)
- grillpan
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
4 el olijfolie
150 g kipfilet
400 g krieltjes (koelvers)
1 takje rozemarijn
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
½ bekertje crème fraîche (à 125 g)
- grillpan
4 el olijfolie
150 g kipfilet
400 g krieltjes (koelvers)
1 takje rozemarijn
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
½ bekertje crème fraîche (à 125 g)
- grillpan
- Stap 1Bestrijk de kipfilet met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de kipfilet in 10-12 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Stap 2Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Voeg de laatste 2 min. de naaldjes van het takje rozemarijn toe en bak met de krieltjes mee.
- Stap 3Verhit in een hapjespan de laatste el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de nog bevroren tuinboontjes erdoor en bak ze in 8 min. zachtjes beetgaar. Voeg de crème fraîche toe en breng de tuinboontjes op smaak met peper en een beetje zout.
- Stap 4Snijd de kipfilet in plakjes. Schep de tuinbonen met de rozemarijnkrieltjes op 2 borden en leg er de gegrilde kipfilet bij.
Tip
Vervang de kipfilet door gebakken varkenshaas.
Ontdek ook