Broccoli-krieltjesgratin met rundergehakt
2 personen
45 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle Broccoliroosjes (vers in het vriesvak, 300 g)
450 g krieltjes (uit de koeling)
1 el boter of margarine
150 g rundergehakt
1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
1 teen knoflook, geperst
50 g geraspte jongbelegen kaas
- ovenschaal 16 x 24 cm
450 g krieltjes (uit de koeling)
1 el boter of margarine
150 g rundergehakt
1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
1 teen knoflook, geperst
50 g geraspte jongbelegen kaas
- ovenschaal 16 x 24 cm
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle Broccoliroosjes (vers in het vriesvak, 300 g)
450 g krieltjes (uit de koeling)
1 el boter of margarine
150 g rundergehakt
1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
1 teen knoflook, geperst
50 g geraspte jongbelegen kaas
- ovenschaal 16 x 24 cm
450 g krieltjes (uit de koeling)
1 el boter of margarine
150 g rundergehakt
1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
1 teen knoflook, geperst
50 g geraspte jongbelegen kaas
- ovenschaal 16 x 24 cm
- Stap 1Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de krieltjes in water met zout 6 min. Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze samen nog 2 min. Giet de krieltjes en broccoli af en laat goed uitlekken.
- Stap 2Smelt intussen in een koekenpan de boter of margarine. Fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 4 min. rul en bruin. Breng op smaak met zout en peper. Meng de crème fraîche met de knoflook en de kaas.
- Stap 3Schep de krieltjes met de broccoli in de ovenschaal. Verdeel er het gehakt over. Schep het room-kaasmengsel erop en strijk glad.
- Stap 4Bak de broccoli-krieltjesschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.
Tip
Breng het gehakt extra op smaak met een beetje kerrie of nootmuskaat. Ook lekker: meng 1 tl gedroogde oregano door het room-kaasmengsel.
Ontdek ook