Gewokte sperzieboontjes en champignons met kokos-pindasaus

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Franse Sperzieboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

150 g witte rijst

2 eieren

2 el zonnebloemolie

1 ui, gesnipperd

150 g champignons

50 g pindakaas

100 ml kokosmelk (light)

1 el ketjap manis
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Franse Sperzieboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

150 g witte rijst

2 eieren

2 el zonnebloemolie

1 ui, gesnipperd

150 g champignons

50 g pindakaas

100 ml kokosmelk (light)

1 el ketjap manis

recept gemaakt met

Franse sperzieboontjes zeer fijn
  1. Stap 1
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren in 7 min. hard.
  2. Stap 2
    Verhit in een wok de olie. Fruit de ui 1 min. Schep de sperzieboontjes erdoor en bak ze al omscheppend 4 min.
  3. Stap 3
    Halveer de champignons. Voeg de champignons aan de sperzieboontjes toe en roerbak de groenten in nog 3-4 min. gaar.
  4. Stap 4
    Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de kokosmelk. Roer de saus glad en breng op smaak met de ketjap en peper (of sambal). Pel de eieren en halveer ze.
  5. Stap 5
    Schep de rijst op 2 borden. Verdeel er de groenten en de kokos-pindasaus over. Leg het gekookte ei erbij.
Tip
Bestrooi met seroendeng of gebakken uitjes.
Verras jezelf
Makkelijk
Gemiddeld
Moeilijk
< 15 min
15 - 45 min
45 m and +