Gewokte sperzieboontjes en champignons met kokos-pindasaus
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Franse Sperzieboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
150 g witte rijst
2 eieren
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 g champignons
50 g pindakaas
100 ml kokosmelk (light)
1 el ketjap manis
150 g witte rijst
2 eieren
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 g champignons
50 g pindakaas
100 ml kokosmelk (light)
1 el ketjap manis
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Franse Sperzieboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
150 g witte rijst
2 eieren
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 g champignons
50 g pindakaas
100 ml kokosmelk (light)
1 el ketjap manis
150 g witte rijst
2 eieren
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 g champignons
50 g pindakaas
100 ml kokosmelk (light)
1 el ketjap manis
- Stap 1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren in 7 min. hard.
- Stap 2Verhit in een wok de olie. Fruit de ui 1 min. Schep de sperzieboontjes erdoor en bak ze al omscheppend 4 min.
- Stap 3Halveer de champignons. Voeg de champignons aan de sperzieboontjes toe en roerbak de groenten in nog 3-4 min. gaar.
- Stap 4Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de kokosmelk. Roer de saus glad en breng op smaak met de ketjap en peper (of sambal). Pel de eieren en halveer ze.
- Stap 5Schep de rijst op 2 borden. Verdeel er de groenten en de kokos-pindasaus over. Leg het gekookte ei erbij.
Tip
Bestrooi met seroendeng of gebakken uitjes.
Ontdek ook