Haricots verts met citroen en Hollandse garnalen
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle Haricots verts extra fijn (vers in het vriesvak, 300 g)
400 g krieltjes
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 citroen
100 g Hollandse garnalen
1 takje dille, fijngehakt
- rasp
400 g krieltjes
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 citroen
100 g Hollandse garnalen
1 takje dille, fijngehakt
- rasp
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle Haricots verts extra fijn (vers in het vriesvak, 300 g)
400 g krieltjes
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 citroen
100 g Hollandse garnalen
1 takje dille, fijngehakt
- rasp
400 g krieltjes
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 citroen
100 g Hollandse garnalen
1 takje dille, fijngehakt
- rasp
- Stap 1Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar.
- Stap 2Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de nog bevroren haricots verts toe en roerbak 8 min.
- Stap 3Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de citroen in partjes. Schep de citroenrasp met de garnalen door de haricots verts. Breng op smaak met peper.
- Stap 4Giet de krieltjes af en meng met de dille. Verdeel de haricots verts met de garnalen over 2 borden. Schep er de dillekrieltjes bij en serveer met de partjes citroen.
Tip
Vervang de Hollandse garnalen door gerookte zalmreepjes. Gerookte kipreepjes of grofgehakt gekookt ei zijn ook lekker.
Ontdek ook