Italiaanse bloemkoolrijstsalade
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
1 bol mozzarella (125 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
50 g rucola
4 el olijfolie extra vierge
2 el pijnboompitten
1 citroen
peper
zout
1 bol mozzarella (125 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
50 g rucola
4 el olijfolie extra vierge
2 el pijnboompitten
1 citroen
peper
zout
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
1 bol mozzarella (125 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
50 g rucola
4 el olijfolie extra vierge
2 el pijnboompitten
1 citroen
peper
zout
1 bol mozzarella (125 g)
250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
50 g rucola
4 el olijfolie extra vierge
2 el pijnboompitten
1 citroen
peper
zout
- Stap 1Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat dit 10 min. afkoelen.
- Stap 2Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud het vervolgens op een bord. Snijd of scheur vervolgens de mozzarella in stukjes.
- Stap 3Meng in een schaal de mozzarella met de tomaatjes, de pijnboompitten en 3 el olijfolie door de rijst. Schep de rucola erdoor en breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper.
Ontdek ook