Italiaanse bloemkoolrijstsalade

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)

1 bol mozzarella (125 g)

250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

50 g rucola

4 el olijfolie extra vierge

2 el pijnboompitten

1 citroen

peper

zout
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)

1 bol mozzarella (125 g)

250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

50 g rucola

4 el olijfolie extra vierge

2 el pijnboompitten

1 citroen

peper

zout

recept gemaakt met

Bloemkool Rijst
  1. Stap 1
    Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat dit 10 min. afkoelen.
  2. Stap 2
    Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud het vervolgens op een bord. Snijd of scheur vervolgens de mozzarella in stukjes.
  3. Stap 3
    Meng in een schaal de mozzarella met de tomaatjes, de pijnboompitten en 3 el olijfolie door de rijst. Schep de rucola erdoor en breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper.
Verras jezelf
Makkelijk
Gemiddeld
Moeilijk
< 15 min
15 - 45 min
45 m and +