Groentepaella met kip en erwtjes
2 personen
25 min
Ingrediënten
voor 2 personen
100 g Bonduelle Jonge Velderwtjes / Tuinerwtjes (vers in het vriesvak)
500 ml warme groentebouillon (van tablet)
1 buisje saffraan (à 0,05 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
150 g kipfiletblokjes
150 g risotto- of paellarijst
1 tomaat, in blokjes
1 takje peterselie, fijngehakt
1 citroen, in partjes
500 ml warme groentebouillon (van tablet)
1 buisje saffraan (à 0,05 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
150 g kipfiletblokjes
150 g risotto- of paellarijst
1 tomaat, in blokjes
1 takje peterselie, fijngehakt
1 citroen, in partjes
Ingrediënten voor 2 personen
100 g Bonduelle Jonge Velderwtjes / Tuinerwtjes (vers in het vriesvak)
500 ml warme groentebouillon (van tablet)
1 buisje saffraan (à 0,05 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
150 g kipfiletblokjes
150 g risotto- of paellarijst
1 tomaat, in blokjes
1 takje peterselie, fijngehakt
1 citroen, in partjes
500 ml warme groentebouillon (van tablet)
1 buisje saffraan (à 0,05 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
150 g kipfiletblokjes
150 g risotto- of paellarijst
1 tomaat, in blokjes
1 takje peterselie, fijngehakt
1 citroen, in partjes
- Stap 1Week de saffraan 5 min. in de warme bouillon. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Voeg de kipblokjes toe en bak 3 min. mee.
- Stap 2Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schep de tomaat door de rijst.
- Stap 3Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon in 8-10 min. zachtjes kokend opnemen.
- Stap 4Voeg de erwten en de rest van de bouillon toe en breng tegen de kook. Kook de paella in nog 10 min. zachtjes gaar.
- Stap 5Breng de paella op smaak met peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de partjes citroen.
Tip
Bak voor een extra Spaans accent met de ui 50 g chorizoworst mee. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Vervang voor een vegetarische paella de kipfiletblokjes door 1 uitgelekt blikje kikkererwten (150 g).
Ontdek ook