Hollandse slastamppot met erwtjes en gerookte zalm
2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Jonge Velderwtjes / Tuinerwtjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
750 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
½ kropsla
100 g gerookte zalm
100 g roomkaas naturel light
2 el bieslook, fijngehakt
- pureestamper
750 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
½ kropsla
100 g gerookte zalm
100 g roomkaas naturel light
2 el bieslook, fijngehakt
- pureestamper
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Jonge Velderwtjes / Tuinerwtjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
750 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
½ kropsla
100 g gerookte zalm
100 g roomkaas naturel light
2 el bieslook, fijngehakt
- pureestamper
750 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
½ kropsla
100 g gerookte zalm
100 g roomkaas naturel light
2 el bieslook, fijngehakt
- pureestamper
- Stap 1Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de erwtjes de laatste 5 min. met de aardappelen mee. Maak intussen de kropsla schoon en snijd de bladeren in repen. Snijd ook de zalm in reepjes.
- Stap 2Giet de aardappelen met de erwtjes af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen en erwtjes met de roomkaas en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
- Stap 3Schep de sla, de zalm en de bieslook erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en schep op 2 borden.
Tip
Laat voor een vegetarische stamppot de zalm weg en serveer er partjes gekookt ei bij.
Ontdek ook